Harekat başladığından beri kara propaganda var

0 31

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı’nın başlaması ile birlikte gerçek dışı ihtamlar ve kara propagandaların yapıldığının görüldüğünü söyledi.

Dünyada ve özellikle günümüzde çok fazla belirsizlik yaşandığını vurgulayan Çavuşoğlu, bölgede pek çok sorunla karşı karşıya kalındığını ifade ederek, başka küresel sorunların da olduğunu bildirdi. Dünyada aşırı sağ ve aşırı solun yükselişinin yanı sıra yabancı düşmanlığının da arttığını ifade eden Çavuşoğlu, çağımızın en ciddi tehlikelerinden birinin de terör olduğunu vurguladı.

Hiç bir ülkenin terör tehdidiyle tek başına başa çıkamadığını söyleyen Çavuşoğlu bu nedenle uluslararası işbirliğinin gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Siyasi grupların ve siyasetçilerin terörist gruplara destek verdiklerini, bunun nedeninin aynı ideolojiyi desteklemeleri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu aşırı sol grupların, özellikle de Avrupa’da PKK’yı terörist örgütler listesinden çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi. Çavuşoğlu, aynı Marksist, Leninist, Komünist ideolojiye sahip olduklarını düşündüklerini belirtti.

Siyasi bir uzlaşma için orada sessizliğin sağlaması gerektiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu,

Türkiye’nin İdlib’de yapmaya çalıştığının da tam olarak bu olduğunu söyledi..

Operasyonun Türkiye sınırının öbür tarafındaki teröristleri etkisiz hale getirmek için yapıldığına işaret eden Çavuşoğlu, Barış Pınarı Operasyonu’nun kısıtlı ve ölçekli bir şekilde yapıldığını, yalnızca teröristlerin hedef alındığını, sivillerin zarar görmemesi için önemli bir çaba sarf edildiğini söyledi. El Bab ve Cerablus’u örnek göstererek Türkiye’nin çok iyi sonuçlar elde ettiğini bildiren Çavuşoğlu,

Tüm gerçekler ortadayken Barış Pınarı Harekatı başladığından beri gerçek dışı suçlamalar ve kara propagandanın yapıldığının altını çizdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.