3 milyar dolarlık ihracatın köprüsü

0 42

Ev ve mutfak eşyaları sektörünün önemli markalarının yer aldığı 3. Uluslararası Züccaciye, Ev Eşyaları, Aksesuar, Üretici& Markalar Fuarı “Home Concept”, 95 ülkeden 20 bin ziyaretçi hedefiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı.

El yapımı antik aynalardan tablolara, mutfak araç gereçlerinden, kristal cam ürünlerine kadar ev dekorasyonuna ve yaşam alanımıza dair birçok ürün grubunda faaliyet gösteren 200 firmanın katıldığı fuar, 17 Kasım’a kadar devam edecek.

40 bin metrekarelik alanda yüzlerce temsilcinin yer aldığı fuar, farklı yerlerden gelen katılımcılara ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası pazarda yeni iş birlikleri kurmaya olanak sağlayan fuar, Türkiye’de her geçen yıl büyüyen sektörlerinden biri olan züccaciye pazarını, sektör liderleri ve katılımcılarla buluşturdu.

Home Concept fuarının kısa bir zaman içinde önemli bir noktaya ulaştığını ifade eden Evsid Başkanı Burak Önder, ülke olarak değişen ve gelişen dünyada teknolojiyi, bilimi, sanayiyi doğru bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Önder, dünyanın lokal değil evrensel bir bakış açışıyla takip edilmesi gerektiğini söyleyerek “Büyük balığın değil hızlı balığın aktif olduğu ve akıl terinin hakim olduğu bir dünyadayız. Türkiye mutfak eşyaları sektörü olarak 3 milyar dolar ihracat hacmine dayandı. Dünya sıralamasında iyi durumdayız ama yine de hedeflerimiz büyük” diye konuştu.

Organizasyon, Türk üretiminin kalitesini uluslararası pazarda gösteriyor. Yaşam alanlarına yönelik tüm ürün gruplarını dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleriyle aynı çatı altında buluşturan fuar, başta Almanya olmak üzere, Çin, Rusya, Güney Afrika, Hollanda, Brezilya, Avusturya, Mısır, Hırvatisyan, Hindistan, Ürdün, Şenagal ve Yunanistan’ ın da aralarında bulunduğu 95 ülkeden iş insanını ağırlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.