Kocaeli’nin İzmit ilçesinde meydana gelen olayda 15 yaşındaki E.A adındaki kızının sürekli banyoya girip saatlerce duşun altında kalmasından şüphelenen anne F.A., kızının evlerine akrabaları geldiğinde kendisini odaya kilitlediğini ve sınıfında erkek arkadaşları ile yan yana oturmadığını fark etti. Kızının bu davranışlarından sonra anne geçen yıl kızını psikoloğa götürmesine rağmen küçük kız psikoloğa hiç konuşmadığı gibi son zamanlarda saçlarını yolmaya başlarken arka arkaya intihara kalkıştı.
Geçirdiği bir sinir krizi esnasında, annesine, öz amcasının kendisine 4 yaşından itibaren 10 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğunu anlatması üzerine Anne F.A.’nın şikayetçi olması üzerine amca F.A., geçen yıl temmuz ayında, öz yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Evli ve bir çocuk babası olan F.A. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı.
Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davaya tutuklu sanık katılmazken cinsel tacize uğrayan E.A’nın babası C.A. ve taraf avukatları katıldı.
Mahkeme başkanı, E.A.’nın verdiği ifadelerin yer aldığı Adli Tıp Kurumu raporunu dikkate alarak küçük kızın ruh sağlığının bozulduğunu açıklayan raporu kabul etti.
Baba C.A ise mahkemeye verdiği ifadesinde kardeşinin böyle bir şey yapmadığını söyleyerek kızını suçlayan baba C.A., önceki ifadelerini tekrar ettiğini bildirdi ve Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan yeniden rapor alınmasına gerek olmadığına karar vererek, tutuklu sanığın bir sonraki duruşmada SEGBİS ile hazır edilmesini kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.