Mesai arkadaşını evine bırakan polis memuru Cihan Türkmenoğlu Çanakkale-İzmir karayolunun 4’ncü kilometresinde sivil polis aracıyla İzmir istikametine doğru seyir halinde iken iddialara göre karşı yönden gelen ve iddiaya göre şerit ihlali yaptığı belirtilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık yönetimindeki otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen geçi kaza sonrası her iki sürücü de demir yığını haline dönüşen araçlarda sıkıştı. Kaza yüzünden metrelerce sürüklenen Muhammet Tolga Işık’ın kullandığı otomobil kısa sürede alev alarak yanmaya başladı.
Kaza mahalline yakın bir akaryakıt istasyonunda bulunan bekçi ve görevliler, 155’e ihbarda bulunurken kazazedelere yardıma koşarlarken yanan otomobile ilk müdahale yangın tüpleri ile yapılırken ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan aracı söndürdükten sonra araç içinde sıkışan Türkmenoğlu ile Işık’ı, sıkıştıkları yerden çıkardı.
Polis memuru Cihan Türkmenoğlu ambulansla kaldırıldığı Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’nde doktorların çabalarına rağmen şehit oldu.
Kaza sonrası kalbi duran sürücü Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık’a ise olay yerinde uzun süre kalp masajı yapılarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisine ulaşıldı.