Kötü amaca sahip yazılımların %91,5’lik kısmı ÅŸifreli baÄŸlantılarla yayıldı
Kötü amaca sahip yazılımların %91,5'lik kısmı şifreli bağlantılarla yayıldı
WatchGuard platformunun 2021 senesinin 2. Çeyrekteki İnternet Güvenliği Raporu paylaşıldı. Yeni yayınlanmış olan rapor dosyasız kötü amaca sahip olan yazılımlar üzerinde, cihazların başına kötü amaca sahip yazılım algılamaları konusunda ve hızlı bir şekilde artış gösteren ağ ve de fidye yazılımı saldırıları esnasında çok çarpıcı artışların öne çıktığını göstermiş oluyor.
AÄŸ güvenliÄŸinin yanı sıra zekası, çok faktöre sahip kimlik doÄŸrulama (MFA), geliÅŸmiÅŸ bir durumdaki uç nokta korumasıyla beraber güvenli Wi-Fi alanları içerisinde dünya lideri olma konumunu koruyan WatchGuard® Technologies, 2021 senesinin ikinci çeyreklik diliminde WatchGuard Threat Lab araÅŸtırmacıları aracılığıyla analiz edilmiÅŸ olan en yaygın kötü amaca sahip yazılım eÄŸilimlerini ve aynı zamanda aÄŸ güvenliÄŸiyle alakalı tehditlerini de detaylandırmış olan üç aylık İnternet GüvenliÄŸi Raporu’nu paylaÅŸtı.
2021 senesinin ilk yarılık zaman diliminde tespit edilmiÅŸ olan uç nokta tehdit istihbaratına yönelik olarak çok daha yeni iç görüler içermekte bulunan bu rapor; kötü amaca sahip yazılımların %91,5’lik kısmının HTTPS ÅŸifresine sahip baÄŸlantılar yoluyla yayılmış olduÄŸunu, dosyasız bir durumdaki kötü amaca sahip yazılım tehditleri konusunda ve aÄŸ saldırıları esnasında endiÅŸe verici artışların bulunduÄŸunu, fidye yazılımları konusunda çok çarpıcı bir büyümenin meydana geldiÄŸini ve çok daha fazlasını açık bir ÅŸekilde ortaya çıkartmış oldu.